Na koupalištích v Ostravě se krade vše, co není ve skříňkách

Ostrava – Na ostravských koupalištích mizí věci v kapsách zlodějů. Podle správce jednoho z velkých koupališť za rostoucím počtem krádeží stojí organizovaná skupina. Zlodějům nevadí ani přítomnost policie, ale svou lehkomyslností jim často pomáhají i sami návštěvníci koupališť. Cenné věci si berou přímo k vodě, místo aby je zamykali do bezpečnostních skříněk u vchodu.

Policie se snaží snížit počet krádeží i osvětou. Návštěvníkům dvou největších ostravských koupališť rozdává letáky s doporučením, jak krádežím předcházet. K témuž vyzývají i provozovatelé koupališť. „Vyhlašujeme dvakrát za hodinu veřejným rozhlasem, že si lidé mají uschovat všechny své věci do úschovny,“ řekl správce vřesinského koupaliště Pavel Dobeš.

Právě na koupališti ve Vřesině přijde podle policejních statistik nejméně jeden člověk denně o své věci. Krade se mimo jiné na skokanském můstku, především ale mizí věci volně položené na trávě. Sami návštěvníci přiznávají, že svůj majetek nedávají do skříněk a chrání své věci pouze tak, že se je snaží mít v dohledu. Policisté ovšem doporučují jako nejlepší bezpečnostní opatření s sebou cennosti na koupaliště vůbec nenosit.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)
Vydáno pod