Rozporuplný aquapark v Olomouci láká mnoho lidí

Olomouc - Chtěný i zatracovaný aquapark v Olomouci je v provozu dva měsíce a vypadá to, že s ním jsou lidé spokojeni. Navzdory tomu, že proti jeho stavbě vznikla dokonce petice. Olomoucký vodní ráj za půl miliardy korun je zatím nejrozporuplnější stavbou ve městě. Mnozí nesouhlasili s tím, že skoro polovinu stavby zaplatí město.

„Myslím si, že Olomouc potřebuje důležitější věci než nějaký skluzavky,“ řekl již dříve zakladatel petice Dušan Dvořák. Lidé si do aquaparku přece jen cestu našli. „Zvláště o víkendech nestačí kapacita vnitřní části,“ liboval si primátor Olomouce Martin Novotný (ODS). Přeplněnost areálu ale vadí návštěvníkům. „Bylo tu hodně lidí, dlouho se čeká na atrakce. Jsme nespokojení,“ tvrdil jeden z nich.

Olomoucký aquapark odlákal některé zákazníky vodnímu světu v Prostějově. Podle jeho provozovatelů kvůli počasí, protože nabízí zastřešenou plochu. Přesto je ale prostějovský aquapark stále zaplněný. „Do Olomouce budou lidé jezdit ze zvědavosti. Myslím, že návštěvy budou ojedinělé,“ odůvodnil František Nevrtal, ředitel Aquaparku Koupelky Prostějov.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)