Děti z Havlíčkovy Borové se učí v provizorních podmínkách

Havlíčkova Borová – Až dnes usedli po prázdninách do lavic žáci ZŠ v Havlíčkově Borové. Prázdniny si prodloužili kvůli opravám školy. Ty ale zatím neskončily, ještě půl roku se žáci budou učit v provizorních podmínkách. Po prodloužených prázdninách do školy přicházeli prvňáčci z Havlíčkovy Borové s úsměvem, ale i s pláčem. Jejich starší spolužáci se do školy vesměs těšili.

Přívalový déšť zasáhl Havlíčkobrodsko o prázdninách hned několikrát. Vypláchl i místní základní školu. Ředitel ZŠ Havlíčkova Borová Otto Hájek sdělil, že mnoho místních pomáhalo odklízet škody. Ani to ale nestačilo. Prostřední patro stoleté budovy je zničené a nedá se tam učit, popsal ředitel.

Starosta Havlíčkovy Borové Roman Brukner informoval, že peníze na opravu se teprve shánějí, probíhají jednání. Uskromnit se v novém školním roce musí žáci první, sedmé i deváté třídy. Někteří se učí ve cvičné kuchyni, jiní zase v počítačové učebně.

Reportáž Blanky Poulové (zdroj: ČT24)

Až do konce kalendářního roku se budou děti z Havlíčkovy Borové a okolních vesnic učit v provizoriu. Pak ředitele čeká další boj, musí sehnat peníze na tělocvičnu.

Vydáno pod