Magistrát v Brně projedná přípravy papežovy návštěvy

Brno - Brněnský magistrát dnes probere přípravy na papežovu návštěvu v jihomoravské metropoli. Benedikt XVI. přijede do Česka za dvanáct dní, už teď ale v brněnských Tuřanech stojí kostra speciálního pódia. Z něj odslouží hlava katolické církve 27. září bohoslužbu. Čeká se, že si ji poslechne až 100 000 lidí.

Brněnští radní dnes proberou rozličné body papežovy návštěvy. Jedná se třeba o dopravu tisíců lidí do areálu, jejich bezpečnost, finanční zajištění akce nebo i dar, který město Brno papežovi věnuje. Již včera organizátoři mše vztyčili nad brněnským letištěm obrovský baldachýn, který zastřeší prostor, kde proběhne papežova mše.

„Byla zpevněna plocha, vybudována komunikace pro přejezd papamobilu i obslužné komunikace pro příchod poutníků,“ podotkla Martina Jandlová z brněnského biskupství. Česko přivítá nejvyššího zástupce katolické církve po dvanácti letech. Papež sem přiletí 26. září.

Reportáž Evy Davidové (zdroj: ČT24)

Po krátké návštěvě Prahy čeká papeže v neděli ráno přesun do Brna. Pondělí pak stráví ve Staré Boleslavi na svatováclavské pouti. Manévry spojené s ochranou jeho bezpečnosti mají být srovnatelné s příjezdem amerického prezidenta Baracka Obamy do Prahy.

Vydáno pod