V Ostravě mají SMS jízdenky

Ostrava - Ostravský dopravní podnik zavedl ode dneška v autobusech, tramvajích a trolejbusech SMS jízdenky. Po Praze, Ústí nad Labem a Českých Budějovicích jde o další krajskou metropoli, kde cestující mohou v MHD platit přes mobil. Jízdenkou ve formě textové zprávy je možné se prokazovat ve vozech ostravské MHD. Princip fungování SMS jízdenky je podobný jako v ostatních městech, kde již nějakou dobu funguje. Cestující musí mít pouze na svém mobilním tarifu povolenou službu Premium SMS.

Nezlevněnou 70minutovou jízdenku lze zakoupit zasláním SMS zprávy ve tvaru DPO na číslo 9020625, zlevněnou 70minutovou jízdenku pro děti do dovršení 15 let, pak zasláním SMS zprávy ve tvaru DPO na číslo 9020615.

Přičemž poslední čísla představují cenu jízdenky, tedy pro dospělé 25 Kč a pro děti od 6 let do dovršení 15 let 15 Kč. Důležité je také to, že do vozu může cestující nastoupit teprve, až s doručenou SMS jízdenkou.

SMS jízdenka platí pouze ve spojích ostravského dopravního podniku a nebude uznávána dalšími regionálními dopravci.

Cestujícímu je umožněn přes internet přístup do systému, který obsahuje kompletní seznam vystavených SMS jízdenek na konkrétní telefonní číslo. Potvrzením výběru SMS jízdenky nebo daného časového období se zobrazí elektronický doklad, který lze vytisknout do 15 kalendářních dnů ode dne zakoupení SMS jízdenky.