Na Opavsku uhořela důchodkyně

Kravaře (Opavsko) - Devětasedmdesátiletá žena uhořela v noci na dnešek ve svém bytě v Kravařích na Opavsku. Dva policisté, kteří po nahlášení požáru na místě zasahovali, se nadýchali zplodin. V bytě ve Vyhlídalově ulici začalo hořet v sobotu kolem jedenácté večer. Příčinu požáru policisté a hasiči ještě vyšetřují.

Podle mluvčího opavské policie Reného Černohorského požár ve druhém patře oznámili dva muži, kteří v bytovém domě také žijí. „Poté, co svědci uviděli kouř, vypáčili z chodby zamčené dveře bytu, z něhož se na ně vyvalil hustý kouř,“ řekl mluvčí. Přivolaní hasiči pak v bytě našli silně ohořelé torzo lidského těla, dodal.

Při zásahu se zranili dva policisté, kteří byli u požáru jako první. „Od sousedů slyšeli, že seniorka je zřejmě uvnitř, proto se ji pokusili zachránit,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela. Policisté byli převezeni do nemocnice, kde je lékaři ošetřili. Nikdo další se při požáru nezranil, dodal Černohorský.

Příčina požáru, který způsobil škodu odhadem 350 tisíc korun, se nadále vyšetřuje. „Upřesněna bude po technické expertize elektrického přímotopu, který vyšetřovatelé nalezli v požářišti,“ řekl mluvčí hasičů. Na místě požáru dnes pracuje i statik, neboť hrozilo zřícení střechy dvoupodlažního domu.