Primátorku Frýdku-Místku vyzývá opozice k rezignaci

Frýdek-Místek - Frýdecko-místečtí opoziční zastupitelé za ODS vyzvali primátorku Evu Richtrovou (ČSSD) k rezignaci. Důvodem je dlouhodobá nespokojenost s jejím vedením města, která vygradovala kauzou vypovězeného nájmu firmě s postiženými zaměstnanci. Novinářům to dnes řekli zástupci ODS. Richtrová, která je i senátorkou, se k výzvě vyjádří až po dnešním jednání klubu ČSSD.

„Na postu primátorky města nejsem sama za sebe. Nominoval mě klub a po dohodě s koaličním partnerem (KSČM) musí další postup projednat klub ČSSD,“ uvedla Richtrová. Pro opoziční ODS je setrvání Richtrové ve vedení města nepřijatelné, protože „dlouhodobě není schopna řídit magistrát důstojně“. Uvádí to v otevřeném dopisu; výzvu k rezignaci podepsala většina členů klubu ODS. Podle předsedy místního sdružení ODS ve Frýdku-Místku a zastupitele Petra Konůpky například primátorka nerespektuje zákonné povinnosti při vyřizování podnětů od zastupitelů města.

Předseda oblastního sdružení ODS ve Frýdku-Místku a zastupitel Igor Svoják řekl novinářům, že opozice reaguje výzvou také na jednání Richtrové v kauze již zrušené firmy Vacek corporation. Kvůli tomu již minulý týden vyzvali opoziční zastupitelé za KDU-ČSL předsedu tamních sociálních demokratů a primátorčina náměstka Petra Cvika, aby ČSSD začala celou situaci neprodleně řešit.

Vydáno pod