Hororový útočník z Rožnova je ve vazbě

Rožnov pod Radhoštěm – Muže v hororové masce, který ozbrojený přepadával lidi v Rožnově pod Radhoštěm, zadrželi policisté. Pomohl jim k tomu jeden z okradených, který se maskovanému zloději a také jeho komplicovi postavil na odpor. Podle policie jsou už oba muži ve vazbě a hrozí jim až deset let vězení.

V jedné z restaurací v Rožnově pod Radhoštěm si 19letý mladík maskovaný hororovou maskou a ozbrojen nožem dopředu vytipoval muže, který odsud odcházel s penězi. Zaútočil na něj se svým o rok mladším komplicem.

Napadený muž se ale útočníka v masce a jeho komplice nezalekl. Podle svých slov se oba prali zhruba dvě až tři minuty, přičemž agresora zbavil většiny oblečení. Po rvačce napadený muž útočníka poznal. Už dříve jej viděl v restauraci. Ozbrojený mladík spolu s komplicem utekli s lupem více než 180 tisíc korun.

Reportáž Daniela Šamánka (zdroj: ČT24)

Vrchní komisař Policie ČR Vsetín Ludvík Pucher informoval, že do dvou hodin se policistům podařilo útočníka zadržet. Kriminalista František Vachala z Policie ČR Vsetín sdělil, že mladík se zadlužil a peníze prý potřeboval ke splácení.

Podle policie mladík přepadl některé obyvatele v Rožnově celkem čtyřikrát. Pouze při posledním přepadení měl komplice.