Při nočním požáru na Zlínsku zahynul majitel domu i jeho pes

Nedašova Lhota – Pětačtyřicetiletý muž i se svým psem zahynuli při nočním požáru rodinného domu v Nedašově Lhotě nedaleko Zlína. Ohořelé tělo objevili při odstraňování sutin hasiči, kteří teď spolu s policisty zjišťují příčiny požáru. Předběžná škoda se odhaduje asi na 800 tisíc korun. Požár zpozorovali sousedé, kteří událost nahlásili na tísňovou linku. V době příjezdu hasičů už byla v plamenech celá střecha a dvě obytné místnosti přízemního domu.

„Hasiči postupně rozvinuli pět útočných proudů vody a snažili se o rychlou lokalizaci. Požár se rychle rozšířil a plamenům postupně podlehla celá střecha i stropy, které se probořily do místností,“ popisuje mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.  

Hasiči dál bojovali s požárem a postupně pronikali do domu, kde nalezli torzo lidského těla. „Předpokládáme, že šlo o majitele. Dalším průzkumem byl nalezen i mrtvý pes,“ přiblížil Mitáček. Likvidace požáru trvala několik hodin, hasiči pak ještě dál prohledávali sutiny, jestli v domě nezůstal ještě někdo.

Reportáž Petry Svěrákové a Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

V těchto dnech jde na Zlínsku již o druhou tragickou událost při požáru. Minulé pondělí hasiči vyjížděli k požáru domu v sousedním Brumově-Bylnici, při kterém zemřela důchodkyně. Podle prvotního vyšetřování se třiasedmdesátiletá žena nadýchala zplodin, které způsobilo vzplanutí přímotopu.

Vydáno pod