V Beskydech se ochladilo, lyžaři jásají

Nový Jičín - Lyžařská centra v Beskydech před Silvestrem ožívají. Chladnější počasí začalo opět přát provozovatelům areálů. Znovu se rozjela sněhová děla. Na některých sjezdovkách je až půl metru technického sněhu, naopak sněhové podmínky zatím nepřejí příznivcům bílé stopy.

Díky nízkým teplotám v noci na dnešek napadlo pět centimetrů nového sněhu. V provozu jsou především ta lyžařská střediska, ve kterých vlekaři již dříve uměle zasněžovali. Příkladem je sjezdovka Razula na česko-slovenském pomezí ve Velkých Karlovicích. Dobré sněhové podmínky nabízí také nedaleká sjezdovka Horal. Středisko Bílá hlásí skromných 25 centimetrů sněhu, zato Horní Bečva - Sachova Studánka 60 centimetrů. Soláň a Poustevny pokrývá 30 centimetrů sněhu a okolí Mostů u Jablunkova až 40 centimetrů.

Pro běžkaře příliš dobré podmínky nejsou, a tak je možné, že na přelomu roku dají lidé přednost spíše pěší turistice. Pokud chce někdo na poslední chvíli sehnat ubytování, bude mít zřejmě problém. Většina horských hotelů a chat je již kompletně obsazena.