Na Silvestra přinesli krmení zvířatům myslivci i s dětmi

Hutisko-Solanec (Vsetínsko) – Přilepšení na poslední hodiny roku 2009 dostala lesní zvířata žijící v okolí obce Hutisko-Solanec. Myslivci jim slavnostně donesli potravu do krmelců. Přikrmování zvěře je v zimě běžné, na konci roku je ale výjimečné tím, že myslivce doprovodily také místní děti, kterým se dostalo poučení o zimním životě lesních zvířat.

Myslivci s dětmi začali obcházet krmelce u Hutiska-Solance již ráno. Podle stop je zřejmé, že lesní zvířata si pro silvestrovské přilepšení chodí ráda. „Nanosili jsme oves, otruby, jablíčka a zeleninu – to, co děcka vědí, že mají srnečci a zajíčci nejraději,“ shrnul menu v krmelci myslivec Josef Skalík.

Přikrmování lesní zvěře vítají také ochránci přírody. Ti navíc doporučují nejenom na Silvetra přikrmovat především ve městech ptáky. „To nejlepší, co ptáci mohou dostat, je slunečnicové semeno,“ podotkl Milan Orálek z Českého svazu ochránců přírody.

Reportáž Daniela Šamánka (zdroj: ČT24)

Již bez dětí budou myslivci přikrmovat lesní zvěř až do konce zimy. Ke krmelci pro čerstvou potravu se budou moci zvířata vydat jednou týdně.

Vydáno pod