První narozené dítě Brna přivítal primátor

Brno - Prvním novorozencem v Brně a zároveň i v celém Jihomoravském kraji se stala Karolína Havelková. Narodila se mamince Marii těsně po půlnoci ve fakultní nemocnici v Bohunicích. Měřila 48 centimetrů a vážila 3,16 kilogramu. Dnes ji přivítali i nejvyšší zástupci města a kraje. Za Brno jí přišel popřát primátor Roman Onderka a za Jihomoravský kraj holčičce i mamince předal dárky hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Kromě symbolických darů se mohou obě těšit také na oficiální předání finanční hotovosti na zastupitelstvu a na překvapení, které pro ně chystá brněnská radnice.

„Maminka dostala od obou květiny, Karolínka dostala hračky a taky můj osobní dar. Oficiální dary Jihomoravského kraje budeme předávat 25. ledna,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD). Tím by měla být finanční hotovost, výbavička pro děti a různé hračky. Podobné dárky dostanou i děti, které se narodily jako první ve svém okresu - dohromady se tak na zastupitelstvu sejde sedmička těch nejstarších miminek letošního roku.

Od brněnského primátora Romana Onderky dostala Karolínka už tradičně zlatý dukát a pozvání na brněnskou radnici. „Přeji jí, aby byl rok 2010 pro ni ten nejšťastnější a ať si vždycky na její narozeniny vzpomene, že jí přišel popřát primátor města Brna.“

Politici přáli prvním miminkům (zdroj: ČT24)