Lékaři ze Slezské nemocnice nemohou za smrt ženy po porodu

Opava - Za smrt ženy z Kravař nemohou lékaři Slezské nemocnice v Opavě. Tak zní nález ustřední znalecké komise ministerstva zdravotnictví. Žena z Kravař zemřela dvanáct dnů po porodu na podzim roku 2008. Porod samotný přitom údajně proběhl hladce. Podle mluvčího Slezské nemocnice v Opavě Daniela Svobody zemřela na sepsi způsobenou zánětem dělohy. Manžel Petr Hladký se s výsledkem komise nehodlá smířit a čeká ještě na vyjádření nezávislého znaleckého posudku.

Petra Hladká porodila syna Tobiase, porod samotný byl naprosto bezproblémový, žena přesto po dvanácti dnech zemřela. Její manžel je přesvědčen o tom, že lékaři něco zanedbali, to ale nemocnice odmítá. Ve vyjádření znalecké komise ministerstva zdravotnictví stojí, že ženě nebylo poskytnuto dostatečné vyšetření, ale že to s úmrtím nesouvisí.

Mluvčí Slezské nemocnice Daniel Svoboda verdikt komise podrobně komentovat nechtěl, pouze zdůraznil, že nebyla prokázána souvislost mezi nedostatečným vyšetřením Petry Hladké a její smrtí. Před rokem podal Petr Hladký na policii trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.

„Opavští policisté celý případ nadále prošetřují,“ uvedl tiskový mluvčí Policie ČR Opava René Černohorský. Policejní komisař si vyžádal speciální posudek ze Znaleckého ústavu z Olomouce, bez kterého nelze případ uzavřít. Na výsledky znaleckého posudku čeká i Petr Hladký. Až jej dostane, rozhodne se, jaké kroky podnikne dál.

  • Manžel Petry Hladké se synem autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1371/137050.jpg
  • Slezská nemocnice Opava autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1371/137051.jpg