První městský snowpark v Čechách mají v Brně

Brno – Brněnští snowboardisté slaví, že za zábavou už nemusejí jezdit do hor. Stačí nasednout na tramvaj směr Lesná a za chvíli se mohou prohánět na svých prknech. Přímo v jihomoravské metropoli vytvořila dvojice milovníků tohoto zimního sportu první městský snowpark v České republice.

S originálním nápadem postavit v Brně snowpark přišli Tomáš Koudela a Matin Hub už před dvěma lety. Tehdy ale organizátorům nepřálo počasí. Sníh naváželi do Čertovy rokle v Brně-Lesné z hokejového stadionu a teplé počasí ho rychle ničilo. Trápili je ale i nenechavci, kteří sněhem nekryté překážky rozkrádali.

„Vzhledem k tomu, že během ledna a února je zkouškové období, tak oslovíme ty studenty, kteří se na hory jen tak nedostanou,“ říká jeden z provozovatelů Martin Hub. Brněnským snowboardistům jen stačí nasednout na tramvaj směr Brno-Lesná a do několika minut jsou na svahu. Podle jejich reakcí jsou nadšení.

Reportáž Ivy Zigmundové (zdroj: ČT24)

Překážky nejsou náročné, užijí si na nich i začátečníci. Brány brněnského snowparku se otevírají každý den od 15:00, vstup je pro snowboardové nadšence zdarma.