Při požáru dílny na Břeclavsku shořelo šest aut

Šakvice (Břeclavsko) - Škodu za přibližně dva miliony korun způsobil v neděli požár, který zachvátil dílnu v Šakvicích na Břeclavsku. Třicet let starou halu požár prakticky zničil, uvnitř shořelo šest aut. Nikdo nebyl zraněn. Na místě zasahovalo šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. ČTK o tom informoval mluvčí jihomoravského hasičského sboru Jaroslav Haid. Požár zřejmě zavinila technická závada na po domácku vyrobených olejových kamnech.

„Požár zděné opravárenské haly bývalého státního podniku Ingstav, nyní využívané jako soukromá dílna, byl hasičům ohlášen v 18:49,“ uvedl Haid. Dodal, že v době vzniku požáru byli uvnitř tři muži, kteří halu využívali k parkování a opravám aut a chtěli si zatopit v olejových kamnech.

„Z kamen ale vystříkl rozžhavený olej, který zapálil hořlavé materiály v okolí a oheň se rychle rozšířil na celý objekt,“ uvedl mluvčí. Muži stačili před ohněm uniknout ven a zavolat hasiče, doplnil.

Dohašování lokálních ohnisek hoření pod zřícenou střechou a mezi shořelými vraky aut si vyžádalo více než dvě hodiny. Likvidaci požáru hasiči ukončili ve 22:16 a po závěrečném průzkumu předali majiteli objektu s pokynem, že vyhořelou halu je třeba celou noc střežit, sdělil Haid.

Vydáno pod