Anglický humor v Těšíně

Těšín - Komedii, v níž se slavnostní, dlouho očekávaný den mladých manželů změní v sérii nešťastných náhod a nedorozumění, nastudovalo Těšínské divadlo. Hru o mrtvole zabalené v pytli, která se zničehonic objeví v obývacím pokoji, napsal nejúspěšnější britský dramatik současnosti a specialista na komedie Raymond Cooney společně se svým synem Michaelem, hollywoodským scenáristou. V Těšíně ji diváci budou moci poprvé zhlédnout v sobotu 20. února.

Mladí manželé Tom a Linda s napětím očekávají pracovnici z Úřadu pro adopci dětí. Ale velké komplikace způsobí dva Tomovi bratři - v obývacím pokoji se ocitne pytel s mrtvolou, v domě se ukrývají dva uprchlíci a kolem domu krouží policista.

„Je to taková bláznivá komedie ze života. Občas jsou situace až neuvěřitelné, ale všechny by se mohly stát,“ říká herec Tomáš Hába. „Je to náročné na text i na fyzičku,“ dodává herec Zdeněk Klusák. Na jevišti se dále objeví Jolana Ferencová, Petr Buchta a další, režie se ujal Karol Suszka.

Reportáž Heleny Dohnalové (zdroj: ČT24)

Dramatik Raymond Cooney (1932) stál poprvé ve 14 letech na jevišti jako herec. Začal psát, hry upravuje podle reakcí publika, založil i vlastní divadelní společnost. Syn Michael (1967) je filmovým scenáristou a režisérem.

Vydáno pod