Mistryně Evropy je z Valašského Meziříčí

Velké Karlovice – Speciální škola pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí má mistryni Evropy. Jmenuje se Veronika Grygarová a titul získala ve sjezdovém lyžování. Na šampionátu neslyšících sjezdařek ve slovenské Jasné nenašla konkurenci ve slalomu speciál a nasbírala nejvíce medailí, které vybojovala i v dalších disciplínách. Stala se tam druhou nejúspěšnější sportovkyní. Dnes jí škola připravila slavnostní poděkování na lyžařském svahu v Beskydech.

Velký nápis „Vítáme mistryni Evropy“ dnes ráno ozdobil lyžařský svah v zimním areálu Kyčerka ve Velkých Karlovicích. Veronice Grygarové k úspěchu na mistrovství Evropy ve sjezdovém lyžování sluchově postižených na Slovensku blahopřáli nejen učitelé školy, ale i žáci. Sluchově postižená lyžařka získala na mistrovství Evropy celkem 8 medailí, v superkombinaci se navíc stala mistryní Evropy. „Problémy trochu dělalo počasí a měkký sníh,“ podotkla Veronika Grygarová.

Úspěchem Veroniky žije nejenom škola, ale i rodina. „Jsme všichni členy domovského oddílu SKM Valašské Meziříčí a za neslyšící Veronika soutěží za SK SKIVELO Neslyšících Olomouc. Aby se mohla zúčastnit těchto soutěží, musí být pod takovým oddílem,“ doplnila maminka mistryně Evropy. Veronika Grygarová trénuje pravidelně s otcem, lyžování se věnuje už od šesti let. „Je to krása - hory, sjezdovky, dobrý vzduch,“ libuje si mladá lyžařka. Ředitel ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí Antonín Liebel dodal: „Je to obrovský úspěch. Když jsem se to dozvěděl, byl jsem dojatý.“

Na Slovensku bude Veronika Grygarová závodit i v příštím roce, tentokráte na olympiádě pro sluchově postižené.