Referendum určilo priority v Hodoníně

Hodonín – I letos prováděli radní v Hodoníně mezi svými obyvateli anketu s jednoduchou otázkou: co je ve městě nejvíc trápí? Jejich odpovědi dají seznam deseti nejpalčivějších problémů, který bude sloužit jako výčet priorit. Ty si potom město stanoví jako prvotní pro svou činnost v letošním roce. Jaké to budou a co se podařilo vyřešit z těch loňských? Některé již Hodonín opravdu vyřešil, v případě těch druhých musejí mít Hodonínští ještě strpení. Do budoucna je však nadějné, že se jimi radnice hodlá zabývat.

Pokud srovnáme loňský a letošní seznam, zjistíme, že jsou si velice podobné. Hned na prvním místě je to, po čem obyvatelé Hodonína už dva roky volají nejvíce, tedy větší počet cyklostezek. Hodonín leží v rovinaté krajině a na kole tady jezdí prakticky všichni. Cyklostezek, hlavně ve městě, ale přibývá jen pomalu. Radnice na nich pracuje, má však problémy s výkupem pozemků. V letošním roce by přesto mohla postavit stezku do nedalekých Lužic.

Dalším tématem, které lidé po oba roky zmiňují, je rekonstrukce domu kultury. Ten je v katastrofálním stavu a dokonce hrozí jeho zavření. Potřebných 200 milionů na opravu však v současné době město nemá. Na seznamu je letos ve srovnání s loňským rokem několik nových témat, například chybějící adrenalinové hřiště pro mládež nebo zubní pohotovost. Co se naopak vyřešit podařilo, je několik dopravních staveb, především nový kruhový objezd.

Telefonát Barbory Telferové (zdroj: ČT24)
Cyklistické značky
Zdroj: ČT24