Na Přerovsku napadl bulteriér mateřskou školku na vycházce

Přerov – Rozzuřený bulteriér napadl a pokousal učitelku i dva chlapce z mateřské školy v Čekyni na Přerovsku. Děti byly zrovna s učitelkami na procházce, když v boční uličce narazily na volně pobíhající zvíře. Bulteriér zaútočil na dva čtyřleté chlapce, učitelky děti bránily vlastními těly, a tak se pes vrhl i na ně. „Jednoho chlapečka jsem vzala do náruče. Malý se lekl a začal plakat, tak jsem ho chytila, aby byl výš,“ popisuje dramatickou chvíli učitelka Adéla Dohnalová.

Třídě naštěstí přiběhli na pomoc dva muži a podařilo se jim děti schovat za vrata jednoho z domků. Útok se totiž odehrál před domem, kde byli majitelé doma. Chlapci i učitelky mají po napadení na nohou a rukou pohmožděniny, oděrky a škrábance. Od vážnějších zranění je zachránilo jen teplé zimní oblečení. 

Policisté zjistili, že pes utekl z dvorku starší ženy. Ta tvrdí, že psa hlídá, jenže fena zrovna hárá a našla místo, kudy se dalo utéct. Majitelka psa odvezla k veterináři na prohlídku, ten potvrdil, že má zvíře veškerá vyšetření. Také děda jednoho z napadených chlapců uvedl, že to byla spíše náhoda a o trestním oznámení rodina neuvažuje. Policisté nyní celý případ šetří jako podezření z přestupku proti pořádku, pak ho předají k dořešení příslušné komisi magistrátu. 

Reportáž Lenky Kratochvílové (zdroj: ČT24)

Případy pokousání dětí psy nejsou v České republice výjimečné. Naposledy v lednu na Kladensku rotvajler pokousal v obličeji čtyřletou dívku. Podle veterinářů však vůbec nejčastěji útočí malá plemena. Prezident veterinární komory Ondřej Rychlík uvedl, že jsou nejčastější pokousání zhruba do výšky lýtek. Bulteriéři nejsou nebezpeční svou agresivitou, ale mají velkou sílu.

Děti si hrají v mateřské školce
Zdroj: ČT24