Olomoučtí řidiči se budou muset obrnit trpělivostí

Olomouc - Olomouc čeká dopravní kolaps. Silničáři začali opravovat most s mimoúrovňovým křížením na hlavním tahu z města směrem na Brno a Mohelnici. S dopravními omezeními musí řidiči v centru Olomouce počítat osm měsíců. Stát za opravu zaplatí 24 milionů korun. Velkomoravská ulice je přitom dopravou nejvíce zatížená cesta v centru Olomouce. Denně tudy projede až dvacet tisíc aut. Kritickou situaci pomůže zvládnout policie.

Doprava přitom bude v těchto místech ještě komplikovanější. Po letech odkladů se totiž silničáři rozhodli opravit i více než 40 let starý most. Dělníci už začali vozovku frézovat. Dopravu silničáři svedli po obou stranách jen do jednoho jízdního pruhu. „Je to hlavní tepna, která prochází městem a zavřít ji úplně je vyloučené, proto tedy Ředitelství silnic a dálnic přistoupilo k tomu, že se bude dělat po částech. Bude to po jednotlivých jízdních pruzích jak na Brno, tak i směr na Mohelnici a na Lipník,“ uvedl Vojtěch Holý z oddělení dopravních opatření Magistrátu města Olomouce.

„Určitě zde bude docházet k zácpám a řidiči se budou muset obrnit trpělivostí. Asi to budeme muset řešit podle situace za pomoci policie,“ řekl náměstek primátora Svatopluk Ščudlík. Výluky čekají také některé tramvajové linky. Dotknou se však pouze lidí cestujících o víkendech. Pro olomoucké silničáře je tato akce nejvýznamnější investicí letošního roku. Všechny předem plánované výstavby totiž vláda už před časem pozastavila.

V režimu úsporných opatření budou silničáři i nadále pokračovat. Nové investice ale výhradně vystřídají opravy poničených úseků. Konkrétně na Olomoucku teď silničáři plánují opravit cestu mezi Samotíškami a Svatým Kopečkem.

  • Oprava mostu autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/15/1469/146802.jpg
  • Práce na silnici autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/15/1469/146803.jpg