I důchodci běhali v Bohumíně do schodů

Bohumín - Vyběhnout co nejrychleji 187 schodů – to je cíl neobvyklého závodu v bohumínském Penzionu ve věži. Letos si osm pater vyběhla téměř stovka závodníků. Tím, kdo na sebe poutal nejvíce pozornosti, byl důchodce Miloslav Šuster. Čtyřiasedmdesátiletý sportovec patří v běhu do schodů k jistým stálicím. Letos se tady objevil už počtvrté a rozhodně to podle něj nebylo naposledy. Absolutním vítězem netradičního závodu se stal student z gymnázia v Bohumíně.

„Poslední zatáčka před vámi a jste v cíli.“

„Pane Šustre, pojďte, pojďte, čekáme na vás!“

Takto povzbuzovali diváci i organizátoři Miloslava Šustera, který se pravidelně - rok co rok - navzdory svému věku pouští do souboje s vysokou bohumínskou věží. „Za rok se budu pochopitelně snažit zase běžet, doufejme, že pod ty dvě minuty ještě nějaký rok běhat budu,“ řekl sám spokojeně po doběhnutí do cíle.

Letos si s ním schody poprvé vyběhla i o deset let mladší manželka. A vytrénovaného manžela předběhla o šest vteřin, přestože už ke konci ztrácela síly. V posledním patře se totiž schody nenápadně zvyšují. „Já to beru spíš jako test, na kolik si můžu troufnout,“ okomentovala svůj výkon.

Čas minuta a třicet vteřin, který Miloslav Šuster k vyběhnutí osmi pater potřeboval, ale zdaleka nepatřil k nejhorším. Přestože byl pan Šuster o tři vteřiny pomalejší než loni, běžel rychleji než někteří středoškoláci. „Namáhavé, ten konec jsem už musel jen jít,“ řekl po závodě jeden z nich. Schody si v rámci tréninku zkusili vyběhnout i někteří ostravští hasiči. Vítězem se ale stal student bohumínského gymnázia.

  • Miloslav Šuster - tradiční účastník autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/15/1484/148338.jpg
  • Manželé Šusterovi autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/15/1484/148339.jpg