Mizera dopaden v Mizerově – zloděje skolil bosý hrdina v pyžamu

Mizerov - Zloděje, který se zaměřil na rodinné domky v Karviné Mizerově, dopadl jeden z tamních obyvatel. Za prchajícím lupičem, který se do domů dostával většinou v noci sklepními okénky, vyrazil dokonce bos. Primátor Karviné se rozhodl jeho hrdinský čin ocenit, odměnil muže i jeho rodinu.

Za poslední čtyři měsíce navštívil zloděj v Karviné Mizerově celkem dvanáct domků. Některé vykradl dokonce několikrát. To je i případ rodiny Suchánkových, ke kterým se dostal sklepním okénkem, ukradl peníze a stravenky. Zloděj se dokonce neváhal na místo činu vrátit, druhá návštěva Suchánkových se mu ale vymstila. Muž vylezl po žebříku do pootevřeného okna a vkradl se do kuchyně. Slyšela ho ale matka paní Suchánkové. Zloděj se dal na útěk. Za ním se ovšem neohroženě vydal pan Suchánek. 

„Když jsem zaslechl, že je tu zloděj, rychle jsem vstal z postele. Tak jak jsem byl, v pyžamě a v ponožkách, jsem vyběhl ven. Pronásledoval jsem ho, až v parku jsem ho potom dohonil a skolil jsem ho na zem,“ vzpomíná na honičku Vladislav Suchánek. Jeho manželka mezitím zavolala policii. 

Reportáž Evy Lankočí (zdroj: ČT24)

„K samotnému zadržení pachatele došlo v součinnosti s policií. Policie dojela na místo a pachatele zadržela,“ doplnil vedoucí Územního odboru vnější služby Karviná Miloš Pollak. Místní úřady se rozhodly pana Suchánka za jeho hrdinský čin ocenit. Primátor Karviné Tomáš Hanzel říká: „Jsem přesvědčen, že o těchto lidech se musí vědět, protože jsou to věci, které jsou ku prospěchu všem. Proto jsme pana Suchánka a celou jeho rodinu odměnili poukázkou na nákup elektrozboží.“ I zloděj bude za své činy po zásluze odměněn, pro trestný čin krádeže a porušování domovní svobody mu hrozí až pět let vězení.

Vladislav Suchánek
Zdroj: ČT24