V Tečovicích na Zlínsku shořela bývalá ubytovna

Tečovice (Zlínsko) - V Tečovicích na Zlínsku shořela v noci na dnešek místní bývalá ubytovna. Požár budovu zcela zničil. Policisté při prvním ohledání nenašli žádné stopy po případných obětech požáru. Stále však pátrají po bezdomovci, který v ubytovně přespával. Podrobné ohledání místa požáru policisté provedou v neděli. Příčina zatím není známa, také výše škody se vyšetřuje.

Dvoupodlažní převážně dřevěná budova stála na kopci. Vlivem silného větru se plameny velmi rychle rozšířily a pohltily celou stavbu. „Na místo jsme postupně vyslali osm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů celkem s jedenácti cisternami. Ani to nestačilo. Měli jsme obrovské problémy s dodávkou vody. Byla tady proluka, kdy jsme byli zcela bez vody a naprosto bezmocní. Museli jsme čekat, až další vodu přivezou kolegové kyvadlově,“ sdělil mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Podle mluvčí zlínské policie Jany Bartíkové hasiči nadzvedli spadlou konstrukci budovy, ale nikoho pod ní nenalezli. „Místem ještě nelze zcela procházet, pokračovat na místě budeme v neděli. Samozřejmě po zmíněném muži budeme pátrat,“ uvedla policejní mluvčí. Policisté ještě v noci zajistili svědka události, který v objektu přebýval a podařilo se mu z hořící budovy vyskočit oknem. Od něj se dozvěděli, že v budově mohou být další dva lidé. Ty policie našla dnes odpoledne ve Zlíně.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

Mitáček doplnil, že před páteční půlnocí se konstrukce a stropy budovy zhroutily. Vzhledem k tomu, že zlínští krajští hasiči nemají vhodnou techniku na odstranění zničených konstrukcí, povolali si na pomoc záchranný útvar z Hlučína s těžkou technikou.