Uničov se může pochlubit novu galerií

Uničov – Novou atrakci mají ode dneška obyvatelé Uničova. V galerii, kterou město slavnostně otevřelo na Masarykově náměstí, si lidé mohou prohlédnout jak umělecká díl, tak se poradit v místním infocentru. Zprovoznění galerie není poslední kulturní počin v Uničově. 19. června se bude otevírat muzeum vězeňství a 26. muzeum Baroka.

Nové centrum přišlo víc než na sedm milionů korun a přispěla na něj i Evropská unie. Debatní místnost, klub důchodců, nebo prostory pro schůzky politických stran – tak využívala uničovská radnice suterén domu na náměstí. Pak se dali dohromady stavaři a architekti a mohly vzniknout reprezentativní prostory.

„Tím, že tady bude infocentrum, tak to bude mít rozumnou otevírací dobu a vůbec budou ty prostory variabilnější,“ řekla vedoucí odboru školství, kultury a sportu Uničov Nikola Jindrová. Otevření galerie zahájila výstava skleněných děl Luďka Adámka. V přehlídkách umění chtějí správci prostoru pokračovat. Dokonce mají domluvenou spolupráci s Vlastivědným muzeem v Přerově.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)