V Kopřivnici uzavřou kvůli stavbě obchvatu klíčovou silnici

Kopřivnice - Stavba obchvatu Příbora na Novojičínsku si vyžádá další dopravní omezení. Tentokrát v sousední Kopřivnici. Stavbaři tam uzavřou silnici vedoucí do Frenštátu pod Radhoštěm. Tři měsíce proto budou muset řidiči jezdit podstatně delší objížďkou. Práce by zde měly skončit 27. října.

V Kopřivnici-Lubině čekají řidiče další komplikace. Už od konce dubna tam kvůli stavbě kruhového objezdu musí jezdit takzvaně na světla, tedy vždy jen v jednom směru. Tvoří se proto kolony. Koncem měsíce by už měl být kruhový objezd v provozu. Stavbaři ale ihned začnou rekonstruovat navazující úsek silnice ve směru na Frenštát pod Radhoštěm. V pondělí 2. srpna silnici uzavřou. „V rámci výstavby obchvatu Příbora je nutno zrekonstruovat i část stávající komunikace, zejména místa, kde by mohlo docházet k častým dopravním nehodám,“ vysvětlila vedoucí manažerka Ředitelství silnic a dálnic ČR Irena Krzyžanková.

Obchvat povede Kopřivnicí po Panské ulici. Ta spojuje město s průmyslovým parkem. S přibývajícím počtem zaměstnanců na ní roste i provoz. Město tam proto právě staví chodníky a cyklostezku. Práce teď muselo urychlit. „Rekonstrukci ulice Panská jsme se snažili zkoordinovat právě se stavbou obchvatu Příbora, aby lidé mohli využít objízdnou trasu přes tuto komunikaci,“ uvedla mluvčí města Kopřivnice Lucie Petříčková.

Obchvat Příbora je dlouhý téměř osm kilometrů. Bude stát jednu a půl miliardy korun. Většinu ale zaplatí Evropská unie. Hotový by měl být do 2 let. „Zatím se snažíme dodržet termíny, i když některé deště nám v poslední době daly hodně zabrat, ale věříme, že všechno stihneme podle plánu,“ tvrdí Irena Krzyžanková ze společnosti Ředitelství silnic a dálnic ČR. Řidiči v Kopřivnici se musí obrnit trpělivostí na čtvrt roku, práce zde totiž skončí až 27. října.

  • Uzavírka autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1813/181253.jpg
  • Dopravní omezení v Kopřivnici autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1813/181254.jpg