Olomoucká policie se stěhuje pod jednu střechu

Olomouc – Po vzniku policejní centrály přímo v Olomouci se muži zákona stěhují pod jednu střechu. Zatímco dříve podléhali vedení v Ostravě, od ledna mají své nadřízené a nyní i nové sídlo přímo v Olomouci. Cílem je větší spolupráce s krajem a obcemi, vzdělávání policistů v terénu, ale i důraz na lepší přístup mužů zákona k občanům, zavedením takzvaných okrskářů.

Kvůli nahlášení trestného činu, vyřízení pokuty nebo pouhému informování museli dříve obyvatelé Olomouce hledat nejbližší policejní stanice. Mnozí ani nevěděli, kterým směrem se vydat. V budoucnu by měla stačit jediná cesta. Policisté se kvůli vzniku nové centrály začali stěhovat.

Všechny služby nového krajského ředitelství teď lidé najdou na jediné adrese, a to ve staré budově městského úřadu na třídě Kosmonautů. Postupně se sem přesunou například některé odbory ze služebny na Žižkově náměstí, během dneška se z Husovy ulice přestěhovala preventivní informační služba a později by mohla přijít na řadu i dopravní policie z Holické ulice.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)

Běžný občan by měl změnu policejního uspořádání poznat jen ve vyhrocených situacích. V budově zůstanou sídlit i některé odbory olomouckého magistrátu, například agenda řidičů.