ZŠ Masarykova ve Valašském Meziříčí prošla „rekordní“ rekonstrukcí

Valašské Meziříčí - Den před začátkem školního roku skončila rozsáhlá rekonstrukce Základní školy Masarykova ve Valašském Meziříčí. Všechny budovy rozsáhlé školy jsou zatepleny, mají nová okna a novou omítku. Podle vedení radnice stála oprava více než 26 milionů korun. Jde tak o jednu z největších školských investic v historii města.

Ještě v létě loňského roku měla škola starou a omšelou fasádu, dnes září novotou. Opravené barevné budovy se líbí především školákům, kteří zasednou do školních lavic. Podle vedení školy stavební úpravy na pěti budovách a spojovacích chodbách zahrnuly zateplení obvodového pláště, opravu střech a také výměnu oken a dveří za energicky úsporné. Nová okna navíc brání hluku z nedaleké křižovatky a rušné silnice, která vede v těsné blízkosti školy.

„Určitě to pomohlo, byl tady hluk a smog, ale teď už neproniká dovnitř,“ řekl ředitel školy Otto Medek. Oprava školy stála více než 26 milionů korun. „Základní škola Masarykova prošla snad nejrozsáhlejší rekonstrukcí v historii města. 16 milionů se podařilo získat z operačního programu Životní prostředí, necelý milion byl příspěvek ze státního fondu a zbytek hradilo město ze svého rozpočtu,“ uvedla místostarostka Valašského Meziříčí Dagmar Lacinová.

Přestože škola na začátku školního roku září novotou, v její části zbývají dodělat drobné stavební úpravy. „Zastupitelstvo města schválilo částku přibližně tři miliony korun na rekonstrukci sociálního zařízení,“ doplnila Dagmar Lacinová. Poslední část rekonstrukce bude probíhat už za provozu, začne v pondělí 6. září.

  • ZŠ Masarykova po rekonstrukci autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1909/190892.jpg
  • ZŠ Masarykova po rekonstrukci autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1909/190893.jpg
Vydáno pod