Podvod s elektronickou ruletou se dvojici cizinců nevyplatil

Frenštát pod Radhoštěm - Kuriózní případ podvodu vyšetřují novojičínští muži zákona. Dvaadvacetiletý cizinec a jeho pětadvacetiletý krajan podvodem ovlivnili elektronickou ruletu a nechali si vyplatit devět tisíc korun. Při druhé návštěvě herny ve Frenštátu pod Radhoštěm je ale policisté zatkli a teď jim hrozí až dva roky vězení. Podobný případ řeší i policisté ve Frýdku-Místku, tam jim ale pachatel zatím uniká.

Pětistovku nebo dvoustovku na provázku vsunuli dva mladíci z Polska do elektronické rulety. Jen co čtečka připsala kredit, podvodníci okamžitě zatáhli za provázek a bankovku si z rulety vytáhli. Tuto hernu ve Frenštátu pod Radhoštěm připravili o devět tisíc korun. Jeden z mladíků radostí začal tančit. „Tento způsob zkoušeli v České republice poprvé. První pokus jim vyšel, a tak to zkusili znovu,“ uvedl mluvčí Policie ČR Nový Jičín Zbyněk Tomšík.

O tři dny později se podvodníci objevili v baru znovu. Servírka je poznala a zavolala policisty. „V současné době byli oba dva muži obviněni z podvodu,“ dodal Zbyněk Tomšík. Podobný případ vyšetřují také policisté v sousedním Frýdku-Místku. Podvodník tam navrtal ruletu a drátem ovlivnil výsledek hry. Za pět hodin si tak přišel na 350 tisíc korun.

„Zřejmě tušil, že by na něj v té herně mohl někdo čekat, takže už se tam od té doby neukázal,“ řekl zástupce policejního okrsku Frýdek-Místek Marek Šokala. Na rozdíl od policistů ve Frenštátu pod Radhoštěm, ale ve Frýdku-Místku zatím netuší, o koho jde.

  • Záběry z bezpečnostní kamery v herně ve Frenštátu pod Radhoštěm autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1980/197969.jpg
  • Herna ve Frýdku-Místku autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1980/197970.jpg
Vydáno pod