Bohumínská nemocnice zrekonstruovala oddělení rehabilitace

Bohumín - Téměř pět měsíců byla nemocnice v Bohumíně bez rehabilitace. V květnu ji totiž zaplavila blesková povodeň. Tato část města měla být přitom ochráněna před stoletou vodou. Rekonstrukce, jejíž součástí bylo i zateplení celého pavilonu, stála více než 10 milionů korun. Vedení bohumínské nemocnice chce do nového pavilonu přestěhovat také ortopedii, chirurgii a rentgen. Potřebných dvanáct dalších milionů ale zatím nemocnice nemá. Krátce před dokončením je Centrum léčby seniorů. To by měli stavebníci předat do konce listopadu.

17. května 2010 neušetřila  blesková povodeň ani bohumínskou nemocnici. Dvě stovky pacientů musely být na pár dnů evakuovány, na rehabilitaci místo lékařů nastoupili stavební dělníci. „My jsme tady vlastně nemohli fungovat vůbec, takže jsme to museli zavřít a kompletně osekat omítky do výšky padesáti centimetrů. Všechny přístroje, které se podařily zachránit, jsme odvezli a místo těch, které jsme nezachránili, jsme museli koupit nové,“ vzpomíná primář rehabilitace Martin Žiak.

Na oddělení vodoléčby je třeba úplně nová čtyřkomorová vana. Rekonstrukce nejvíce zasaženého pavilonu stála deset milionů korun. „Co se týče těch prostor zničených povodní, ta rekonstrukce stála zhruba pět milionů korun. Podílela se na tom hlavně pojišťovna, která toto hradila z devadesáti procent,“ uvedl ředitel Bohumínské městské nemocnice Vojtěch Balcárek. Teď nemocnice shání peníze na to, aby do nově zrekonstruovaných prostor přestěhovala i další oddělení - konkrétně ortopedii, chirurgii a rentgen. Zatím ale potřebných 12 milionů nemá.