Hasiči ve Frenštátu pod Radhoštěm se bojí, že nedojedou včas

Frenštát pod Radhoštěm - Souběžné opravy dvou mostů vážně komplikují dopravu ve Frenštátu pod Radhoštěm. Stěžují si na to hlavně hasiči. Cesta k zásahu totiž může trvat podstatně déle. Náměstek Správy silnic Moravskoslezského kraje Jan Lukšo uvedl, že oba mosty poškodila loňská povodeň. Opravovat je postupně ale nemohou.

Polovinu mostu ve Frenštátu pod Radhoštěm na silnici vedoucí do Tiché stavbaři uzavřeli. Zbylé dva jízdní pruhy jsou velmi úzké. Hasičské auto tudy projede jen s velkou opatrností. Na vozovce jsou navíc výmoly, protože stavbaři už odfrézovali asfalt. „Problémy budou navíc narůstat, protože přijde zimní údržba a ten most bude ještě hůř průjezdný, než je teď,“ stěžuje si velitel hasičů z Frenštátu pod Radhoštěm Jan Blažek.

Právě přes tento most přitom vede objížďka. Ve městě se totiž zároveň opravuje další most, který je ale uzavřený úplně. Byl tak poškozený, že ho Moravskoslezský kraj musí postavit znovu. „Je to špatné, protože Frenštát není kudy objíždět,“ stěžují si řidiči. Stavbu mostu ve směru na Kunčice pod Ondřejníkem zahájil Moravskoslezský kraj už loni. Měl by být hotový ještě před začátkem zimy. Opravu druhého mostu silničáři oddalovali až do letošního září. Déle to údajně ale nešlo.

„Bylo zjištěno, že tento most je v havarijním stavu a že je nutno jej urychleně opravit,“ potvrdila vedoucí odboru výstavby Marie Chromčáková. Silničáři hasičům aspoň nabídli, že pomohou, jak to jen půjde. „Opravu oddálit nelze, nicméně jsme schopni reagovat na požadavky hasičů a eventuálně pro průjezd hasičské techniky přizpůsobit tu částečnou uzavírku,“ uvedl náměstek Správy silnic Moravskoslezského kraje Jan Lukšo. Hasiči doufají, že stavbaři splní svůj slib a nový most otevřou prvního listopadu. To jim pomůže nejvíce.

  • Průjezd přes poškozený most autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2022/202162.jpg
  • Stavba nového mostu autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2022/202163.jpg