Ostravské studio ČT se ptá: „Jak se vede, sousede?“

Ostrava - Ostravské studio České televize odstartuje cyklus o lidech, kteří jsou nabiti energií, srší elánem a perou se s osudem. Nový pořad Jak se vede, sousede? kombinuje talk show a zábavnou publicistiku, ČT1 jej uvede v posledním říjnovém týdnu. Ostravské studio vsadilo na zkušeného moderátora – oblíbeného herce Pavla Nového. První díl pořadu uvede ČT1 26. října ve 20:00.

Příběhy obyčejných lidí, kteří na otázku „Jak se vede, sousede?“ bez váhání odpoví pozitivně, aniž by to byla póza nebo přetvářka. O tom má být nový pořad České televize, který moderuje Pavel Nový. „My si neklademe nějaké mimořádné cíle, nějaké rozšíření vzdělání nebo tak, je to prostě příjemné posezení se sousedy, popovídání si a když to tohle splní, budeme na výsost spokojeni,“ říká moderátor. „Pořad vychází z takového celkem sympatického dramaturgického záměru, přivádíme lidi z druhé strany obrazovky, protože si myslíme, že i mezi obyčejnými lidmi jsou ti, kteří dokáží vytvořit pohodu, zábavu,“ vysvětluje scenárista Michal Najbrt.

Každý z hostů bude mít předtočenou pohlednici z místa, odkud pochází a kam by rád pozval kohokoliv z televizních diváků. Dozvíte se tak, na co jsou hlavní aktéři ve svém regionu pyšní a co určitě stojí za to navštívit. „Ta místa mají mít nějaký vztah k lidem, to znamená, že jde o to, kam ti lidé chodí a proč, to jsou taková základní kritéria,“ řekl režisér nového pořadu Jindřich Procházka.

Pokud máte výjimečného souseda a chcete, aby o něm věděli i ostatní, můžete psát na e-mailovou adresu sousedi@ceskatelevize.cz. Takto do pořadu přihlásil Vladimíra Františka Mužíka i jeho soused. Pan Mužík totiž vymyslel novou hru - takzvané Goulendo. „Jedná se o hru vlastně tak trochu fotbalovou, jeden na jednoho, která se hraje v uzavřené místnosti mezi mantinely, padá hodně gólů, trošku to má prvky nohejbalu, kulečníku,“ prozrazuje „soused“ Vladimír František Mužík.

  • Moderátor Pavel Nový autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2022/202167.jpg
  • Natáčení nového pořadu autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2022/202169.jpg