Ostravská policie prošetřuje smrt sedmnáctileté dívky

Ostrava - Kriminalisté řeší v Ostravě smrt sedmnáctileté dívky, která zemřela po střetu s vlakem. K neštěstí došlo před dvěma týdny v Ostravě-Třebovicích. Podle policistů mohlo jít o sebevraždu. S tím se ale rodina ani přátelé dívky nechtějí smířit. Podle nich důvod sáhnout si na život neměla. Hledají proto svědky, kteří by mohli pomoci tragédii objasnit.

V prosinci měla slavit osmnáctiny a všechno měla před sebou. 20. října ráno byla Aneta Hlinková doma se svou sestrou - ta nepozorovala nic zvláštního. „Povídaly jsme si, ležela v posteli, dívala se na televizi a byla úplně v pohodě,“ vzpomíná sestra Karin. Možná kolem jedenácté dopoledne ale odešla. Před půl druhou odpoledne ji našli na trati. Strojvedoucí - jediný svědek - uvedl, že nemohl střetu zabránit.

K tragédii došlo mezi Ostravou-Třebovicemi a Ostravou-Svinovem. Sedmnáctiletá Aneta zemřela po převozu do nemocnice. „Jednalo se o velmi vážná poranění hlavy a mozku,“ uvedl mluvčí rychlé záchranné služby Lukáš Humpl. „Jednou z prověřovaných verzí je sebevražda. Z podaného vysvětlení svědka vyplývá, že dívka měla vyběhnout z křovin poblíž trati a lehnout si na koleje,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. S tím se ale její nejbližší nemůžou smířit. „Proč by si to tak ztížila, aby tady vyběhla do kopce? Nabízí se spíš, že mohla zakopnout v tom směru, nevěříme tomu, že to mohla být sebevražda,“ hledá jiné vysvětlení matka Anety Martina Hlinková.

„Měla šílené plány, vlastně už se těšila, že měla mít 18, že už chtěla jít do autoškoly, těšila se strašně do tanečních,“ vzpomíná sestra Karin. Událost šokovala i spolužáky v obchodní akademii. „Aneta byla taková strašně hodná, nikdo by to neřekl, působila vesele a štastně,“ tvrdí spolužačka Karin Bednárová. Záhada tady ale je – Aneta čtyři dny nebyla ve škole a nikomu neřekla proč. „Je možné, že nějaké tajemství měla, ale nevím jaké, protože si myslím, že jsem ji znala dost hodně,“ tvrdí její nejlepší kamarádka Andrea Kudelová. Policie hledá jakékoliv svědky tragédie, teď čeká na znalecký posudek soudních lékařů. Případ prošetřuje i drážní inspekce.

  • Místo tragédie autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2071/207053.jpg
  • Archiv Anety Hlinkové autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2071/207056.jpg
Vydáno pod