V Bruntále zaplatí řidiči parkovné přes SMS

Bruntál - V Bruntále mohou řidiči nově platit za parkování prostřednictvím SMS nebo pouhým prozvoněním čísla provozovatele služby. Od začátku listopadu už tak nemusí hledat parkovací automat ani drobné mince. Stejný systém funguje také ve čtrnácti městech po celém Česku. Placení parkovného prostřednictvím SMS je jednoduché. Parkování v Bruntále je zpoplatněno od pondělí do pátku od 8:00 do 17:00 a v sobotu od 8:00 do 12:00, mimo uvedenou dobu je zdarma.

Řidič tak pouze pošle jednoduchou zprávu na číslo provozovatele nové služby. Za pár vteřin mu přijde potvrzení. Stejným způsobem si může dobu parkování i prodloužit, aniž by musel zpět k autu.

Novinka se řidičům líbí. Navíc si mohou u provozovatele služby zaregistrovat svoji registrační značku. Parkovné pak zaplatí pouhým prozvoněním předem daného čísla a ušetří tak poplatek za SMS.

Reportáž Veroniky Glötzerové (zdroj: ČT24)

„Kontrola probíhá on-line způsobem, a to jak přes městskou policii, tak operátorem placeného stání. Osoby, které mají přístupový kód, zjistí vlastně hned SPZ, která má zaplaceno parkování,“ uvedl technik TS Bruntál Ladislav Blažek. „Pokud nemá zaplaceno, tak ho okamžitě můžu zablokovat formou SMS, tím pádem se zavolá městská police a řeší se to pokutou,“ doplnil operátor placené zóny stání Josef Podsklan.

Podle tiskového mluvčího Bruntálu Jiřího Ondráška všechny informace k placení parkovného přes SMS najdou zájemci na internetových stránkách města, kde je možné nechat si vystavit i daňový doklad o úhradě parkovného.