Šumperští kriminalisté dopadli výrobce pervitinu

Šumperk - Výrobce pervitinu ze Šumperku skončil v rukou policie. Osmatřicetiletého muže obvinili kriminalisté z výroby a prodeje drog. Je ve vazbě a hrozí mu až deset let vězení. Podle policie si muž jezdil pro léky na výrobu pervitinu pravidelně do Polska. Kompletní varnu pervitinu zajistili policisté při domovní prohlídce. Do bytu v panelovém domě šli najisto. Podezření, že tam osmatřicetiletý muž vyrábí drogu, měli více než 3 měsíce.

„Vyráběl na více místech, doma si připravil ty základní suroviny a ve více bytech v Šumperku dokončoval výrobu,“ uvedl vedoucí Územního odboru Policie Šumperk Milan Pospíšek. Prostřednictvím sítě dealerů se pervitin dostával mezi narkomany. A to nejen na Šumpersku, ale i na Jesenicku. K výrobě podle policie muž používal výhradně léky, které nakupoval v Polsku.

Kriminalisté tvrdí, že právě to je důsledek zpřísnění prodeje léčiv u nás. V Polsku jsou totiž léky, ze kterých se pervitin vyrábí, v lékárnách dál volně dostupné. „Možná na nějakou omezenou dobu se projeví nedostatek metanfetaminu, ale obávám se, že to dlouho trvat nebude,“ myslí si kriminalista Petr Kolář.

„Máme informace o tom, že ti stálí odběratelé z řad českých výrobců pervitinu v Polsku nakupují za smluvní ceny v podstatě po kartonech,“ potvrdil i vedoucí Územního odboru Policie Šumperk Milan Pospíšek. Varnu pervitinu odhalili šumperští policisté naposledy před třemi měsíci. Byt panelového domu, kde byla, tehdy poničil výbuch. Více než třicet lidí museli záchranáři evakuovat.

  • Zajištěné důkazy autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2081/208009.jpg
  • Zajištěné důkazy autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2081/208010.jpg