Olomoučtí policisté rozbili síť prodejců pervitinu

Olomouc - Síť prodejců pervitinu rozbili policisté v Olomouci. Šéf gangu je ve vazbě, hrozí mu až deset let vězení. Ostatní tři dealery stíhají policisté za nedovolenou výrobu a držení drog na svobodě. Drogu měli šířit mezi stovky narkomanů. Kromě několika bytů ve městě prohledali kriminalisté i domy v okolních obcích na Olomoucku. Vyšetřovatelé odhadují, že síť distributorů a odběratelů drog budou rozkrývat ještě dalšího půl roku.

Šéfa gangu, sedmačtyřicetiletého muže, policie dopadla v bytě, kam si pro pervitin chodily desítky narkomanů. Do bytu v centru Olomouce vpadla speciální jednotka. Zatčení předcházelo půl roku usilovné práce kriminalistů. „Byl to velice složitý případ, protože se jednalo o zvlášť nebezpečného pachatele, který má za sebou kriminální minulost,“ uvedl člen Toxi týmu Olomouc Milan Vaculík.

Už dříve si totiž muž ve vězení odseděl trest za distribuci drog, ale i za nelegální držení zbraní. Za mřížemi strávil sedmnáct let. Domovní prohlídka jeho bytu trvala policii devět hodin. „Byt měl hlídaný několika kamerami s on-line vstupem, měl přehled o lidech, kteří k němu přicházejí,“ poukazuje na obtížnost zásahu zástupce vedoucího Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Jiří Musil.

Při domovní prohlídce policisté zajistili třináct gramů vysoce kvalitního pervitinu, věci potřebné k výrobě drogy, dále nábojnice a kradené věci. Přímo v bytě zadrželi patnáct lidí. Právě oni si totiž pro drogu do bytu podle vyšetřovatelů pravděpodobně přišli. „Vypadá to i podle výpovědi těchto odběratelů, že to bude velice dobrý pervitin,“ potvrdil policejní komisař Vladimír Koutský.

  • Policejní záběry z akce autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2095/209489.jpg
  • Zajištěný pervitin autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2095/209492.jpg