Vyvěrající voda trápí obyvatele Henčova

Jihlavsko – Letitý problém s vyvěrající vodou mají obyvatelé osady Henčov na Jihlavsku. Úředníci ho neřeší i přesto, že voda v zimě vytváří obrovské nánosy ledu na silnici a narušuje blízké domy. Tajemník magistrátu už ve snaze něco změnit vyměnil některé úředníky.

Podmáčený dům, voda protékající garáží, všudypřítomný led – tak to vypadá v Henčově u domu Ivy Trávníkové. Už asi 6 let ze sousedního pozemku ve vlastnictví města Jihlavy vyvěrá voda. Kromě podmáčení nemovitostí je teď v zimě velkým problémem vytváření ledových nánosů na silnici.

V předchozích dnech musely být ledové nánosy odstraněny těžkou technikou. Teprve ve chvíli, kdy se o problém začala zajímat Česká televize, na místo osobně přijelo hned několik úřadníků magistrátu.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Magistrát přiznává, že někteří úředníci s řešením problému zbytečně otáleli. Tajemník je proto vyměnil a ústy mluvčího Radka Tulise teď slibuje rychlou nápravu: „Město přistoupí k řešení odvodem vody nějakou izolací.“

Bagry by se měly na náklady města do problematického pozemku zakousnout hned zjara, jakmile to umožní povětrnostní podmínky.