Olomoucký Metropol přivítá diváky v novém hávu

Olomouc - Rekonstrukce foyer olomouckého kina Metropol spěje do finále. Vstupní hala posledního klasického biografu v krajském městě se po ukončení oprav změní v kavárnu s celodenním provozem. Přestavba, která přišla na jeden a půl milionu korun, souvisí s přeměnou Metropolu na artové kino.

Předsálí kina prošlo rekonstrukcí naposledy před deseti lety. Dosud sloužilo jen k čekání na promítání. Teď si budou moci lidé zpříjemnit čekání v kavárně.

Kino před nedávnem převzalo nové vedení. Skupina mladých lidí teď chce změnit profil biografu tak, aby nebyl pouze slabým konkurentem multikina v jednom z olomouckých nákupních center. „Pokud kino vyprofilujeme jako artové kino s poměrně velkou základnou pro více cílových skupin a zaměříme konkrétní projekce na konkrétní skupinu, tak si myslím, že se divák lépe zorientuje v nabídce a bude vědět, co od kina čekat,“ myslí si programová ředitelka Veronika Klusáková.

Divákům zážitek zlepší i nová digitální technika, na kterou podle olomouckého primátora Martina Novotného přispěje i město. Metropol se veřejnosti znovu otevře už příští pátek. Ještě před tím nechá vedení biografu vytvořit spot, který by kino vtipně prezentoval.

Ještě před pěti lety fungovala v Olomouci tři klasická kina. Když přišel multiplex, vzala za své. Zůstal pouze Metropol – kino, které je ve městě už od třicátých let minulého století.