V Ostravě řádí agresivní lupič s nožem

Ostrava - Policisté pátrají po zatím neznámém gangsterovi. Na svědomí má tři přepadení heren v Ostravě. Je velmi agresivní a obsluhu heren ohrožuje nožem. Nikoho zatím nezranil. Hrozí mu až deset let vězení.

S obsluhou heren nemluví. Omezuje se pouze na jedno slovo - peníze. Obličej si maskuje červeným šátkem, černými brýlemi a na hlavě má kapuci. Pokaždé kolem sebe mává přibližně patnácticentimerovým nožem. Hráči u automatů jen pasivně přihlížejí. „Není vyloučeno, že pachatel může tento nůž použít a může samozřejmě hrozit nějaké ublížení na zdraví,“ varuje kriminalista Radim Bena.

Hernu na ostravském sídlišti Dubina přepadl lupič už dvakrát. Obě barmanky se z toho psychicky zhroutily. Hodinu a půl před prvním přepadením herny, lupiče natočily kamery v nedalekém podchodu. „Na sobě tam má ještě světlou bundu a batoh. Později jsme zjistili, že tento muž se převlékl a vrátil se do herny, kde provedl loupežné přepadení,“ popisuje postup pachatele kriminalista Radim Bena.

Policie žádá všechny občany, kteří mohou uvést jakékoli informace o podezřelém, aby volali linku 158 nebo kontaktovali kteroukoliv policejní služebnu. Během tří měsíců tento gangster přepadl nad ránem v Ostravě celkem už tři herny. Ukradl 51 tisíc korun. Je tak rychlý, že kromě policistů ho zatím nestihla chytit ani najatá ochranka z heren.

  • Záběr z kamery v podchodu autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2308/230770.jpg
  • Ostravská herna autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2308/230771.jpg