Záchranáři ošetřovali chlapce, zloděj jim ukradl navigaci

Ostrava - Ostravské záchranáře dnes okradl zloděj. Nad ránem vyjeli na pomoc 16letému chlapci, který měl problémy s dýcháním. Sanitku zaparkovali před domem. Během zásahu jim někdo ukradl z vozu navigaci. Škoda přesahuje třicet tisíc korun.

„V době, kdy jsme poskytovali neodkladnou péči šestnáctiletému chlapci, vloupal se cynický zloděj do záchranářského vozidla Volkswagen Touareg. Jedná se o zásahový automobil v klasickém žlutém provedení záchranné služby a s majáky. Pobuda tedy jasně věděl, komu vozidlo vykrádá,“ uvedl mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Loni ostravská policie řešila dva podobné případy. Ze srpnové krádeže obvinili dva muže ve věku 21 a 31 let. Posádka rychlé záchranné služby přijela dopoledne před hotelový dům v Ostravě-Hrabůvce, vůz zamkla a odešla ošetřit pacienta. "Zhruba za deset minut po svém návratu k autu záchranáři zjistili, že dveře nejsou zajištěné a ze sanitky zmizely jejich věci. Zloději odnesli autorádio, peněženku s doklady a platební kartu. Už v lednu v Ostravě-Zábřehu někdo zdravotníkům při záchraně života malého dítěte ukradl ze sanitky navigaci.