Během svátků budou moravskoslezské silnice pod policejním dohledem

Ostrava - Hned několik akcí zaměřených na bezpečnost silničního provozu probíhá v těchto dnech v Moravskoslezském kraji. Během velikonočních svátků se policisté zaměřují hlavně na alkohol. Zajímá je ale i technický stav aut. Dopravně-bezpečnostní akce budou na silnicích Moravskoslezského kraje probíhat až do pondělí.

Moravskoslezští policisté zvýšili kontrolu na silnicích. Zastavují nejen osobní, ale i nákladní auta. „Někteří řidiči byli pokutováni za chybějící doklady, za nedodržení osvětlení a podobně,“ říká policista Rostislav Voroň. „Policisté z Dálničního oddělení Ostrava kontrolují veškeré záležitosti týkající se řidičů především kamionů, ale také osobních vozidel,“ potvrdila mluvčí PČR Ostrava Soňa Štětínská. Někteří řidiči zvýšené kontroly na silnicích vítají. Věří, že aspoň na svátky bude na silnicích bezpečněji.

„Určitě to je dobře, protože těch bezohledných, které denně potkáváme na silnicích, je spousta a lidé si tak aspoň dají větší pozor,“ myslí si jeden z kontrolovaných řidičů. Obavy ale policisté mají ze svátečních řidičů, kterých tradičně během Velikonoc na cestách přibude.

Reportáž Venduly Horníkové (zdroj: ČT24)