Školák pobodal v Ostravě 12letého chlapce

Ostrava - Patnáctiletý školák pobodal ve čtvrtek odpoledne v Ostravě o tři roky mladšího chlapce. Hoch skončil v nemocnici. Důvodem byla hádka mezi dětmi. Starší chlapec při ní vytáhl kapesní nůž. Mladík byl obviněn z ublížení na zdraví a výtržnictví. Dospělému by za to hrozil až pětiletý pobyt ve vězení, mladistvému pak poloviční trest. Podobný případ se stal ve středu v Karviné. Tam pravděpodobně narkoman vážně pobodal desetileté děvče.

Ostravský případ se stal kolem 13:30. „Podezřelý poškozeného podle dosud zjištěných informací bodl kapesním nožem a způsobil mu zranění, které si pravděpodobně vyžádá dobu léčení delší než sedm dnů. Chlapec byl převezen do nemocnice,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Kriminalisté už vyslechli svědky a na místě zajistili i útočnou zbraň.

Pobodání dětí ostravští policisté naposledy řešili loni v listopadu. Šestnáctiletý mladík tehdy postupně v Ostravě-Zábřehu nožem pobodal tři děti ve věku devět, 13 a 14 let. Nejvážněji zranil nejmladšího z chlapců. Utrpěl vícečetná bodná poranění v oblasti krku, ruky, břicha a pánve a byl v ohrožení života. Policisté útočníkovi zabavili nůž a vyšetřují ho na svobodě. Dospělému by hrozilo až pět let vězení. Násilník je ale mladistvý, hrozí mu poloviční trest.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Ve středu se obětí útoku stala v Karviné školačka ve věku kolem deseti let. Policie k případu zatím nechce zveřejnit informace. Objevily se ale spekulace, že útočníkem, po kterém kriminalisté pátrají, byl místní narkoman. Údajně nožem napadl skupinu hrajících si dětí. Jednu z dívek chtěl znásilnit, když se ale bránila, sedmkrát ji bodl nožem. Jedna z ran jen těsně minula srdce, mezitím kamarádky zavolaly policisty. O dívku se teď starají lékaři v ostravské fakultní nemocnici. Podle nich je ve stabilizovaném stavu.

Vydáno pod