Za útok na dívku v Karviné stíhá policie mladého muže

Ostrava – Jednadvacetiletého muže stíhají policisté za pobodání desetileté dívky z Karviné. Muž si vyslechl obvinění z pokusu o vraždu, odpoledne se také podrobil výslechu na okresním soudu - ten pak vyhověl žádosti státního zástupce a muže poslal do vazby. Po napadení dívky uvedl Moravskoslezský deník s odvoláním na místní obyvatele, že pachatelem je mladý muž se sklony k užívání návykových látek. Policisté také zjistili, že útočník měl v minulosti problémy se zákonem. Odsouzen byl jednou za loupež a krádeže. Útok na školačku spáchal v době, kdy byl v podmínce. Pokud bude muž uznán vinným, hrozí mu kvůli věku dítěte a možnému sexuálnímu motivu pobyt za mřížemi až na 20 let, nebo dokonce výjimečný trest.

Skupinku děvčat napadl muž ve středu odpoledne v Karviné blízko oblasti, kde žijí sociálně slabší lidé. Všechny dívky stačily utéct, až na jednu. Desetiletou dívku pobodal a podle informací v médiích se ji také pokusil znásilnit. Tím se policie nyní zabývá. Velmi vážně zraněnou dívku odvezli přivolaní policisté služebním vozem do karvinské nemocnice, pak ji vrtulník převezl do Ostravy. Podle pátečních informací nemocnice je stav dívky stabilizovaný.

K motivu se policie zatím nechce vyjadřovat. „Můžeme jen říct, že se přiznal,“ řekl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Tuhý. Dodal, že policie nyní zkoumá další okolnosti případu. Prověřuje případný sexuální motiv pachatele i to, zda byl pod vlivem drog. Podle policie muž s nožem v ruce zaútočil na skupinu čtyř dívek ve věku od deseti do 16 let. „Děvčata se rozprchla. Pachatel si vybral nejslabší a nejmladší a za tou se rozběhl. Když ji dostihl, zasadil jí několik ran nožem,“ uvedl kriminalista Milan Rychlý. Ostatní děvčata už v té době kontaktovala policii.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)
Vydáno pod