Kamion vyjel ze silnice a strhl stodolu

Osíčko (Kroměřížsko) – Část dřevěné stodoly zbořil kamion, který havaroval v Osíčku na Kroměřížsku. Řidič svůj vůz nezvládl, ten v klesající zatáčce vyjel ze silnice a převrátil se na bok. Kamion a také náklad, který se z něj vysypal, poškodily nejen stodolu, ale i přilehlý plot, stejně jako chodník a dopravní značení. Celková škoda činí 2,7 milionu korun.

Osíčkem prochází silnice II. třídy, která spojuje Bystřici pod Hostýnem a Valašské Meziříčí. „Při průjezdu ostrou levotočivou zatáčkou s prudkým klesáním řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy a vyjel vpravo mimo vozovku, kde havaroval a přetočil se na pravý bok. Při tom se mu uvolnil náklad, který pak následně poničil chodník, dopravní značení, oplocení dvou domů a stodolu,“ popsala průběh havárie kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Újmu na zdraví utrpěl pouze řidič kamionu, podle mluvčí šlo o lehké poranění.

Největší škoda vznikla na vozidle, přesahuje dva miliony korun. Majitelé poničené nemovitosti vyčíslili náklady na její opravu na 200 tisíc.

Silnice byla během vyprošťování uzavřena, před jeho zahájením byl v místě nehody omezen provoz.