Sedm lidí se zranilo při srážce autobusu a kamionu

Brno - Sedm lidí se dnes ráno zranilo při srážce autobusu a kamionu v Suchohrdlech na Znojemsku. Záchranáři je převezli do znojemské nemocnice. Vyšetřovatelé na místě zjišťují příčinu nehody. Obě vozidla skončila po nehodě mimo vozovku na travnatém svahu. Podle policejní mluvčí Lenky Drahokoupilové nehodu patrně způsobil řidič nákladního auta nedáním přednosti na křižovatce. Oba řidiči vyvázli bez zranění. Téměř na celé dopoledne tam byla komunikace kvůli nehodě uzavřena.

Neštěstí se stalo krátce po šesté hodině. Na místo vyrazili hasiči, kteří zpočátku hovořili o dvou zraněných. Policie později stanovila jejich počet na sedm. Čtyři z nich byli po ošetření propuštěni s lehkým poraněním do domácího léčení. „Tři zůstávají se středně těžkým poraněním v péči lékařů. U dvou je podezření na otřes mozku, třetí utržil pohmožděniny hrudníku,“ řekl mluvčí nemocnice Pavel Jajtner.

Hasiči pomáhali při ošetřování zraněných a při jejich nakládání do sanitek. Sedm cestujících z autobusu zdravotníci převezli do znojemské nemocnice.

Hasiči zajistili místo nehody a havarovaná auta zabezpečili proti případnému vzniku požáru. Na vozovce sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny z kamionu. Způsobená škoda se odhaduje na 350 000 korun. Dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Trestní stíhání hrozí pětapadesátiletému řidiči nákladního auta. Případem se dále zabývá dopravní policie.