Policie obvinila řidiče, který v Ostravě srazil policistu

Ostrava - Policie obvinila z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti devětašedesátiletého řidiče volkswagenu, který v sobotu dopoledne srazil na dálnici D1 v Ostravě policistu. Postižený leží s vážnými zraněními v nemocnici, řidiči hrozí trest od šesti měsíců do čtyř let. Léčení policisty bude podle mluvčí ostravské policie Gabriely Holčákové delší než šest týdnů. Policie již řidiči odebrala řidičský průkaz.

Čtyřiatřicetiletý dopravní policista byl sražen ve chvíli, když se snažil při kontrole zastavit vůz obviněného. Na kapotě auta byl vezen zhruba 20 až 30 metrů. „Řidič je podezřelý, že řádně nesledoval situaci v silničním provozu, nepřizpůsobil rychlost jízdy situaci v silničním provozu, ačkoliv byl policista oblečen ve služebním stejnokroji s reflexní vestou,“ uvedla Holčáková.

Policista stál navíc poblíž služebního vozidla se zapnutým majákem. „Řidič nesnížil rychlost, nezastavil, zareagoval stržením vozidla vlevo, čímž došlo k čelnímu střetu s policistou, který jej předepsaným způsobem zastavoval,“ dodala Holčáková.

Vydáno pod