MHD ve Zlíně-Malenovicích má velká zpoždění

Zlín - Velká zpoždění nabírají vozy MHD na komunikaci I/49 ve zlínských Malenovicích. Stavbaři silnici rozšiřují, v místě prací jsou zúžené jízdní pruhy a ve zvýšené míře jsou tam i vozidla stavby. Komplikace na linkách 2, 6 a 10 musel dopravce řešit už ve středu odpoledne, vozidla nabírala zpoždění až 35 minut. Práce na silnici I/49 stavbaři zahájili loni v červenci. Poté ministerstvo dopravy dalo komunikaci na seznam zastavených staveb. Později ale tehdejší ministr Vít Bárta (VV) místo navštívil, situaci tam označil za jednu z nejhorších dopravních situací v zemi a slíbil pokračování prací.

„Museli jsme povolat další řidiče na střídání bezpečnostních přestávek u zpožděných spojů, když se na linkách kvůli zpoždění ztrácely plánované vyrovnávací časy na konečných. Vypravili jsme také dva autobusy na zajištění provozu linky 2. Postupně při ukončení služby ještě dva kloubové autobusy vypomohly jako náhradní doprava na lince 2, když bylo nutno některé spoje za účelem dodržení jízdních řádů krátit a otáčet již v centru Zlína,“ popsal situaci hlavní dispečer Josef Polách. Zpoždění vznikala mezi 14:00 a 18:00.

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO) očekává, že podobná situace nastane také dnes, možná bude ještě horší. Kromě stavby silnice v Malenovicích začínají navíc ještě práce na obnově povrchu křižovatky u OBI a budovy soudu.