Muž zkoušel výbušninu, policie pak musela evakuovat 20 domků

Krnov – V Krnově se vážně zranil čtyřiadvacetiletý mladík, když v neděli večer zkoušel v místním lomu odpálit podomácku vyrobenou výbušninu. Policie u něj doma pak našla ještě další trhaviny a dnes brzy ráno musela evakuovat téměř 20 rodinných domů v sousedství mladíkova bydliště. Poté, co policisté látku odvezli, mohli se evakuovaní obyvatelé vrátit do svých domů. Specialisté teď budou zkoumat, o jaké látky se přesně jednalo. Muž leží s těžkými zraněními v ostravské fakultní nemocnici.

Podle mluvčí bruntálské policie Pavly Tuškové policisté se speciálně cvičenými psy ihned po nedělním výbuchu prohledali lom a v dnešních ranních hodinách i dům, ve kterém muž bydlel. „Policisté provedli prohlídku rodinného domu, kde muž bydlí, a nalezli další množství výbušniny a látek na výrobu trhavin,“ řekla pro ČT mluvčí.

Mluvčí FN v Ostravě Tomáš Oborný:

„Pacient je v péči lékařů anesteziologicko-resuscitační kliniky, utrpěl vícečetná poranění a jeho zdravotní stav je dle slov lékařů vážný.“

Reportáž Veroniky Glötzerové (zdroj: ČT24)

Nalezenou výbušnou látku policisté poté odvezli do nedalekého lomu, kde ji kvůli její nestabilitě zlikvidovali, popsala událost mluvčí. O jaké množství a jaký druh látky šlo, není zatím jasné. Policisté v případu zahájili úkony pro podezření z ublížení na zdraví. Policie domy evakuovala kolem 05:00, po hodině a půl se do nich už jejich obyvatelé mohli vrátit.