Olomoucký soud řeší případ záhadné vraždy manželů z Přerova

Olomouc - Krajský soud v Olomouci začal projednávat jednu z nejzáhadnějších vražd posledních let. V listopadu 2009 našli policisté v Přerově dům plný krve. Kriminalistům bylo hned jasné, že oba manželé, kteří v něm žili, jsou po smrti. Jejich těla se ale dodnes nenašla. Vražda se odehrála v domě v ulici U Žebračky v Přerově. Okamžitě se rozjelo velké pátrání po tělech obětí.

I když kriminalisté prohledali terén i vodní plochy v okolí Přerova a později se pátrání rozšířilo i do dalších regionů, těla se stále nenašla. Důkazy ale ano. Na základě vyhodnocených důkazů a stop kriminalisté zahájili trestní stíhání proti čtyřiatřicetiletému muži z Přerova. Jde o Pavla Nárožného – syna z prvního manželství, který v domě žil. Už dříve měl s otcem spory. Před lety ho napadl ocelovými nůžkami na plech. Byl tehdy obviněný z těžkého ublížení na zdraví a otec ho chtěl z domu nechat soudně vystěhovat.

Svému synovi údajně při zabíjení pomáhala i jeho šestašedesátiletá matka Hana Nárožná. Oba obžalovaní u soudu svorně tvrdili, že jsou nevinní, že důkazy proti nim nejsou dostačující a že nebyla nalezena těla. „Taktiku obhajoby nemůžu sdělovat. Nemám povolení od klientky. Ale z toho vyjádření, které přednesla u soudu je to víceméně patrné,“ vyjádřil se obhájce Hany Nárožné Martin Grepl. Také obhájce Pavla Nárožného František Stratil řekl pouze, že se uvidí až na konci týdne. Dnes bude předseda senátu ještě vyslýchat obžalované, další dny pak kriminalistické experty. Konečný verdikt by měl soudce vydat v pátek.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod