Olomoucký TOXI tým bojuje úspěšně proti drogám

Olomouc - Olomoučtí policisté z takzvaného TOXI týmu zaznamenali od začátku loňského roku 45 případů nedovolené výroby a prodeje drog a provedli 20 domovních prohlídek. Třináct lidí pak skončilo ve vazbě. Dealeři drog jsou přitom stále vynalézavější a mění taktiku, aby nebyli dopadeni.

Například pěstitel marihuany, u kterého policisté našli 131 rostlin a 1,5 kila sušené marihuany, neprodával místním, ale odběratelům až z Vyškovska. Navíc měl pěstírnu ukrytou v patře domu, kde bylo hodně oken a bylo tam vidět, což je velmi nezvyklé.

„Charakteristické na naší scéně je pěstování takzvaného indoor konopí a výroba pervitinu. Také víme, že často dochází k výměnám, kdy se konopí směňuje právě za tvrdé drogy,“ říká zástupce vedoucího územního odboru Olomouc Policie ČR Jiří Musil. Podle olomouckého TOXI týmu se v drogové kriminalitě objevují nové trendy. Distribuce drog už není doménou velkých měst, ale menších obcí. Dealeři se totiž stěhují do míst, kde je ještě neznají.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)

Policisté také udělali zátah přímo v Olomouci. V Rokycanově ulici našli 500 rostlin marihuany. Za poslední rok a půl podnikli hned šest podobných akcí.

Vydáno pod