Za 55 dnů vykradl 50 chat, teď čeká na soud

Frýdek–Místek - Recidivistu, který vykradl na Frýdeckomístecku padesát chat, zatkli policisté. Chytili ho navíc přímo při činu, když na něj upozornili lidé ze sousedství. Obviněný čeká na soud ve vazbě. Ročně vyšetřují policisté jen na Frýdeckomístecku zhruba sto podobných případů. Do jejich teritoria totiž patří většina beskydských rekreačních letovisek.

Už jedenáctkrát byl ve vězení za vykrádání chat. Když 48tiletého recidivistu naposledy propustili, začal opět dělat to, co mu jde nejlépe. Za 55 dnů stihnul vykrást v Beskydech 50 chat. „Vzhledem k tomu, že už to není žádný mladík, má velice dobrou fyzickou kondici. Jeho rajón byl od Jablunkovska až po Bílou,“ prozradil kriminalista PČR Frýdek-Místek Petr Maralík. Do chat se pachatel podle policistů dostával buď přes vypáčené dveře, nebo okna. Bral alkohol, jídlo, ale i oblečení.

Krádeže v chatách nejsou ničím výjimečným. Policisté proto nejméně dvakrát za rok pořádají kontrolní akce. Především mimo letní sezónu, kdy na chatách nejsou lidé tak často. Mnoho chatařů má navíc také vlastní bezpečnostní opatření. „Máme tady alarm, a když se spustí, dostaneme okamžitě upozornění na mobil, takže to hned jedeme zkontrolovat,“ říká jedna z chatařek.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)